Ofte stilte spørsmål
Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer.
Lurer du fortsatt på noe? Ta kontakt med kontaktpersonen i din region ved å klikke her.
Hvordan gjennomføres intervjuene?
Intervjuene gjennomføres via Zoom, og linkene sendes ut i god tid i forveien. Juryene gjennomfører digital intervjuer med alle påmeldte kandidater, med noen unntak. I kategoriene Beste forretningsplan og Beste kundeopplevelse på nett, gjennomføres det ingen intervjuer og konkurransen vurderes kun ut ifra innsendt materiell. I konkurransen Beste Regnskap og UE Alumnis lederskapspris vil de nominerte bli invitert til et intervju.
 
I noen tilfeller kan det være at juryen trenger et nytt intervju dersom de har behov for oppfølgingsspørsmål. Disse gjennomføres 19. og 22. mars, og gruppene får beskjed samme dag som de hadde intervjuet sitt. Det at en bedrift blir intervjuet flere ganger betyr ikke nødvendigvis at denne bedriften er videre i konkurransen. Juryene kårer topp to i hver kategori som vinner pengepremier og NM-plass.
Hva vinner man?
I år vil det være åtte nominerte i hver kategori, og det vil kåres to vinnere i hver kategori som vinner NM-plass og 2000,- hver. Dette annonseres under den digitale premieutdelingen.
Hvem kommer til Norgesmesterskapet?
Digitalt Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter går av stabelen 28. og 29. april. De to beste i hver kategori får delta i NM i samme kategori de vant på Fylkesmesterskapet. Dette gjelder også Beste Ungdomsbedrift. Eksempelvis
Plante UB og Teppe UB vant fylkesmesterskapet i Buskerud i Bærekraftprisen, og representerer derfor fylket i Bærekraftprisen under NM.
Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?
Da blir både dere og vi lei oss!  En frist er en frist og man blir da avmeldt i den aktuelle kategorien. Dere er hjertelig velkommen til å se premieutdelingen live. 
Hvem er dommere i konkurransene?
Juryen består av dommere fra arbeids- og næringslivet, studenter og tidligere UB-elever. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være dommere på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de dømmer. Det er dyktige og hyggelige folk som vil møte dere i intervjuene.