Ofte stilte spørsmål
Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer.
Lurer du fortsatt på noe? Ta kontakt med kontaktpersonen i din region ved å klikke her.
Hvordan gjennomføres intervjuene?
Intervjuene gjennomføres via Zoom, og linkene sendes ut i god tid i forveien. Juryene gjennomfører digital intervjuer med alle påmeldte kandidater, med noen unntak. I kategoriene Beste forretningsplan og Beste kundeopplevelse på nett, gjennomføres det ingen intervjuer og konkurransen vurderes kun ut ifra innsendt materiell. I konkurransen Beste Regnskap og UE Alumnis lederskapspris vil de nominerte bli invitert til et intervju.
 
I noen tilfeller kan det være at juryen trenger et nytt intervju dersom de har behov for oppfølgingsspørsmål. Disse gjennomføres enten samme dag som intervjudagen, 19. eller 22. mars, og gruppene får beskjed samme dag som de hadde intervjuet sitt. Det at en bedrift blir intervjuet flere ganger betyr ikke nødvendigvis at denne bedriften er videre i konkurransen. Juryene kårer topp to i hver kategori som vinner pengepremier og NM-plass.
Hva vinner man?
I år vil det være åtte nominerte i hver kategori, og det vil kåres to vinnere i hver kategori som vinner NM-plass og 2000,- hver. Dette annonseres under den digitale premieutdelingen.
Hvem kommer til Norgesmesterskapet?
Digitalt Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter går av stabelen 28. og 29. april. De to beste i hver kategori får delta i NM i samme kategori de vant på Fylkesmesterskapet. Dette gjelder også Beste Ungdomsbedrift. Eksempelvis
Plante UB og Teppe UB vant Fylkesmesterskapet i region Buskerud i Bærekraftprisen, og representerer derfor fylket i Bærekraftprisen under NM.
Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?
Da blir både dere og vi lei oss!  En frist er en frist og man blir da avmeldt i den aktuelle kategorien. Dere er hjertelig velkommen til å se premieutdelingen live. 
Hvem er juryen i konkurransene?
Juryen består av representanter fra arbeids- og næringslivet, studenter og tidligere UB-elever. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være dommere på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de dømmer. Det er dyktige og hyggelige folk som vil møte dere i intervjuene. 
Hjelp, vi har lastet opp feil bidrag!
Sånt skjer! Enten om dere har lastet opp feil bidrag, har oppdatert bidraget deres eller ønsker å endre på ting. Da må dere sende inn skjemaet på nytt, inkludert alle bidragene og infoen dere må skrive inn. Derfor anbefaler vi dere å vente med å laste opp bidragene til dere er helt klare og sikre på at alt er riktig. Få gjerne en lærer til å se over først. Et tips: læreren deres har oversikt over hva dere har lastet opp og ikke! Så snakk med de om dere mistenker at det har skjedd noe feil.
Må alle i bedriften delta på intervjuet?
Nei! Vi har full forståelse for at det ikke alltid passer like godt med intervjuer hvis dere har andre fag. Det gjør ingenting om ikke hele bedriften har mulighet til å delta på intervjuet med juryen. Hvis dere får til å være minst to stk så er dette det beste, men det gjør heller ingenting om det kun er én som har mulighet. 
Kan man ønske seg tidspunkt for intervju?
I utgangspunktet ikke. Det kan variere mellom 10 til 100 påmeldte bedrifter i hver kategori, og det blir derfor ikke mulig å tilpasse intervjutidene til alles ønsker. Hvis det er noen tider som absolutt ikke passer (f. eks. hvis dere skal ha en prøve i et annet fag eller andre grunner) så kan dette gis beskjed om til kontaktpersonen i din region gjennom lærer. 
Må forretningsplanen og delårsrapporten være skriftlig? 
Ja. Dette er skriftlige dokumenter, og mange av juryene liker å printe ut planene og rapportene for å lese de. Det er derfor ikke mulig å levere forretningsplaner og delårsrapporter med filmer eller interaktive elementer.